بررسی دامیننس ارزهای دیجیتال

کلمه دامیننس به معنای سلطه است. به عبارت ساده، دامیننس شاخصی است که سهم بازار یک ارز دیجیتال را در برابر کل بازار اندازه گیری می کند. در واقع نشان می دهد که چقدر این ارز دیجیتال بر کل بازار مسلط است. این اندیکاتور عمدتاً برای بیت کوین و اتریوم استفاده می شود.

اگر بازار ارزهای دیجیتال را یک کیک تصور کنید؛ هر بخش نشان دهنده یک ارز متفاوت است. تسلط اندازه هر برش پای را نشان می دهد. به عنوان مثال، تسلط بیت کوین ارزش بازار آن را در مقایسه با ارزش کل ارزهای دیجیتال نشان می دهد. نمودارهای تسلط روندهای بازار و ترجیحات سرمایه گذاران را برجسته می کنند. به عبارت دیگر، تسلط بالای بیت کوین نشان دهنده جذابیت سرمایه گذاری قوی است. کاهش تسلط نشانه افزایش علاقه به آلت کوین است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

بررسی دامیننس برای سرمایه گذاران و تحلیلگران بازار مهم است زیرا بینش و دیدگاه هایی را در مورد احساسات بازار، روندها و قدرت نسبی ارزهای دیجیتال برتر ارائه می دهد. این یک ابزار ساده و در عین حال قدرتمند برای ارزیابی چشم انداز فعلی بازار همیشه در حال تحول ارزهای دیجیتال است. اطلاعات ارائه شده توسط شاخص تسلط به تحلیلگران در تصمیم گیری های مدیریت سرمایه و انتخاب ارز مناسب بسیار موثر است.

کاربردهای دامیننس در بازار ارز دیجیتال

دامیننس یک شاخص حیاتی است که به شما بینشی عمیق از بازار ارزهای دیجیتال می دهد. این معیار با مقایسه کل ارزش بازار یک ارز دیجیتال معین و کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال محاسبه می شود. این محاسبه اندازه و اهمیت نسبی ارز دیجیتال در بازار را نشان می دهد. با بررسی دامیننس ، متوجه می شویم که سرمایه گذاران برتر سرمایه خود را به کدام سکه ها اختصاص داده اند.

بیشتر بخوانید  آموزش کامل ساخت اکانت پی پال

احساسات بازار را درک کنید

دامیننس یک شاخص قوی از احساسات بازار است. به عنوان مثال، تسلط بالای بیت کوین ممکن است نشان دهنده پذیرش و اعتماد گسترده آن باشد و آن را به یک سرمایه گذاری نسبتا مطمئن تبدیل کند. برعکس، دامیننس کم می تواند پایه ریسک بالاتر را نشان دهد. همچنین نشانه علاقه کاربران به آلت کوین هاست.

پیش بینی روند بازار

معامله گران از دامیننس برای پیش بینی روند بازار استفاده می کنند. کاهش دامیننس بیت کوین، حتی با افزایش قیمت آن، ممکن است نشان دهنده فصل آینده آلتکوین باشد. این دوره زمانی است که قیمت آلتکوین ها نسبت به بیت کوین افزایش می یابد و فرصت های سود بالقوه ای را ارائه می دهد.

استراتژی های معاملاتی

دامیننس برای بهبود استراتژی های معاملاتی استفاده می شود. به عنوان مثال، اگر قیمت و تسلط بیت کوین با هم افزایش یابد، اغلب به عنوان یک بازار قوی برای بیت کوین در نظر گرفته می شود.

اگر قیمت بیت کوین افزایش یابد اما دامیننس آن کاهش یابد، این نشان می دهد که آلت کوین ها ممکن است وارد بازار صعودی شوند. سناریوهای معکوس می تواند بازارهای نزولی برای آلت کوین ها یا به طور کلی بازار ارزهای دیجیتال را نشان دهد. اگرچه این روندها مطلق نیستند، اما شاخص های مفیدی برای معامله گران هستند.

مدیریت ریسک و سرمایه

کنترل حاکمیت به مدیریت سرمایه در سرمایه گذاری کمک می کند. به عنوان مثال، افزایش دامیننس می تواند سیگنالی برای اجتناب از سرمایه گذاری در آلتکوین ها به دلیل نوسانات احتمالی بازار یا تغییر ترجیحات سرمایه گذاران به سمت دارایی های پایدارتر مانند بیت کوین باشد. همچنین می توانید بر اساس شاخص دامیننس تصمیم بگیرید که چه مقدار سرمایه به هر ارز اختصاص می دهید. سرمایه کمتری را به اقلام پرخطر اختصاص دهید.

آیا دامیننس ارزهای دیجیتال با قیمت آن ها ارتباط دارد؟

دامیننس ارزهای رمزپایه رابطه مستقیمی با روند قیمت آن ارزها دارد، بنابراین بسیاری از تحلیلگران می توانند اطلاعات مفیدی را از تغییرات تسلط برای بررسی وضعیت ارز در بازار استخراج کنند. با مشاهده تسلط ارزهای دیجیتال، تحلیلگران می توانند روند قیمت آن ارز دیجیتال را شناسایی کنند.

بیشتر بخوانید  بلاک چین چیست؟ همه‌ آنچه باید درباره Blockchain بدانید

همانطور که قبلا ذکر شد، اگر دامیننس ارزهای دیجیتال بالا باشد، روند قیمت آن ارز دیجیتال نیز می تواند افزایش یابد. البته همیشه این اتفاق نمی افتد. زیرا تسلط یک متغیر وابسته است و به عملکرد سایر ارزهای دیجیتال بستگی دارد. این مشکل در مورد کاهش قیمت ها و دامیننس ارز دیجیتال نیز صدق می کند. بنابراین باید در نظر داشت که معیار تسلط ارز دیجیتال به تنهایی نمی تواند عاملی برای تشخیص روند قیمت ارز باشد.

دامیننس بیت کوین چقدر است؟

بررسی دامیننس بیت کوین
بررسی دامیننس بیت کوین

اکنون که از اصلاح دامیننس ارزهای دیجیتال مطلع شدید، بهتر است بدانید که دامیننس بیت کوین ابتدا توسط تحلیلگران رمزارز و سپس توسط بقیه ارزهای دیجیتال مورد توجه قرار گرفت. تسلط بیت کوین شاخصی است که نشان می دهد چه مقدار از کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال در اختیار بیت کوین و چه مقدار در اختیار سایر آلت کوین ها قرار دارد.

تحلیلگران می توانند از سایتی به نام Coinmarketcap کمک بگیرند تا اطلاعات دقیقی در مورد تسلط ارزهای دیجیتال به دست آورند. بر اساس داده های Coin Market Cap، از سال 2009 تا 2017، سطح تسلط بیت کوین در بازار ارزهای دیجیتال بسیار بالا بود، به طوری که تسلط بیت کوین در آن زمان به بیش از 80 درصد رسید.

اما در این مرحله، بیت کوین با سقوط مواجه شد و نتوانست تسلط خود را در بازار بازیابد. پس از چند سال، دامیننس بیت کوین در هفته اول ژانویه به بیش از 40 درصد رسید و این روزها تسلط بیت کوین در بازار حدود 44.24 درصد است. بر اساس آمار Coin Market Cap، بیت کوین از نظر دامیننس بر بازار ارزهای دیجیتال رتبه اول را دارد در حالی که رتبه دوم به اتریوم تعلق دارد.

بیشتر بخوانید  آموزش صفر تا صد کپی تریدینگ + معرفی دو پلتفرم کپی تریدینگ

البته باید در نظر داشت که تجزیه و تحلیل دامیننس بیت کوین می تواند به سرمایه گذاران کمک کند تا تعیین کنند که رالی بیت کوین چه زمانی به پایان می رسد و صعود آلت کوین آغاز می شود. زیرا زمانی که تسلط بیت کوین کاهش می یابد، آلت کوین ها فرصت مطلوب تری برای جذب سرمایه و افزایش تسلط بر بازار پیدا می کنند.

بررسی دامیننس تتر

بررسی دامیننس تتر
بررسی دامیننس تتر

تتر Dominance نیز نمونه ای از دامیننس ارزهای دیجیتال است. اگر بخواهیم به زبان ساده و واضح توضیح دهیم، باید بگوییم که دامیننس تتر میزان دامیننس کوین تتر استیبل بر بازار ارزهای دیجیتال را نشان می دهد. کل ارزش بازار یا ارزش بازار تتر با ضرب تعداد توکن های در گردش این استیبل کوین در قیمت آن به دست می آید. بنابراین، از آنجایی که قیمت تتر در اکثر مواقع برابر با دلار آمریکا است، می توان گفت که کل سرمایه بازار USDT برابر با توکن های در گردش این استیبل کوین است.

روند افزایشی دامیننس تتر نشان می دهد که تعداد توکن های USDT در گردش افزایش یافته است و کاهش دامیننس آن نشان دهنده کاهش تعداد توکن های در گردش است. جالب است بدانید که تسلط تتر در مقایسه با تسلط سایر ارزهای دیجیتال بسیار مهم است. زیرا افزایش تسلط تتر نشان دهنده فروش ارزهای دیجیتال توسط معامله گران و تبدیل آنها به USDT است. از این رو، می توان نتیجه گرفت که اکثر سرمایه گذاران دارایی های خود را می فروشند.

البته کاهش دامیننس تتر نشان دهنده تبدیل تتر به دیگر ارزهای رمزنگاری شده است و از کاهش آن می توان نتیجه گرفت که سرمایه گذاران تتر خود را به ارزهای دیجیتال دیگر تبدیل می کنند و احتمال افزایش بازار وجود دارد. بنابراین دامیننس ارزهای رمزنگاری شده تاثیر بسزایی بر قیمت ارزهای دیجیتال دارد و تحلیلگران می توانند با توجه به این موضوع روند بازار را تحلیل کنند.

 

Shares:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *